Ideeën voor de feestdagen

De feestdagen zijn altijd een speciale tijd zeker voor mensen, zoals wij, die van een mooi interieur houden. Je probeert het interieur toch een leuke kerstsfeer te geven zonder dat het kitsch wordt.

kerstmistafel

Interieur
Zorg voor een mooie echte boom. Een nepboom moet wel erg goed zijn wil hij niet kitch overkomen. Een ander belangrijk item is de pot waarin de boom staat. Een mooie rieten mand is vaak mooier dan een pot (licht natuurlijk aan uw interieur). Zorg voor mooie neutrale ballen en subtiele lichtjes. Je wilt niet dat je boom een soort kermisattractie wordt.

Andere eenvoudige accessoires om uw huis een subtiele kerstsfeer te geven zijn een tafelkleed, raamstickers en kaarsen. Natuurlijk allemaal met mate!

Eten
Voor veel mensen bestaat kerst slechts uit eten. Dit is misschien overdreven maar het is wel een belangrijk onderdeel. Wil je een keer indruk maken met het maken van een 5 of 6 gangen diner? Vergis je niet in de voorbereiding die daar gaat inzitten. Je wilt alle gerechten van te voren al een keer gemaakt hebben dus begin gerust een maand van te voren met uitproberen. Als je een officieel 5 gangen diner serveert moet je er wel voor zorgen dat tafel ook goed gedekt is volgens de etiquette. Hier kun je bijvoorbeeld vinden hoe dat moet.

Kaarten
Het versturen van kerstkaarten is onverminderd populair. Steeds meer mensen versturen echter wel hun kerstwensen online. Een andere mogelijkheid is om naar een site te gaan die je de mogelijkheid geeft zelf kerstkaarten te maken. Hier kan je er zelf voor zorgen dat een kerstkaart er stijlvol uit komt te zien en verstuur je toch nog een kerstkaart met de post!

Reacties zijn gesloten.