Trends in de energiemarkt

Energieleveranciers stunten al jaren met de laagste prijzen, voordelen en acties om zo klanten binnen te halen. Veel mensen geloven niet meer in de verkooppraatjes en dat hebben de leveranciers door. Ze hebben daar nu andere oplossingen voor. Tegenwoordig is er spraken van trends in de energiemarkten. Nieuwe mogelijkheden bieden om zo klanten te trekken. En dat werkt voor beide partijen beter! Tegenwoordig zijn er verschillende trends in de energiemarkt. Collectieve energie, windenergie en groene stroom.

De trend van collectieve energie is speciaal voor mensen met een eigen huis. Die kunnen samen energie “inkopen”en dat betekent hoe meer mensen er mee doen, hoe goedkoper je energie is. Heel collectief dus.

Een andere trend is windenergie. Hoe harder het waait en hoe vaker het waait, des te groter je korting is. Deze leverancier haalt de stroom uit windenergie en als het dus harder waait wordt er meer energie opgewekt zodat hij het ook goedkoper kan leveren.

Groene stroom is toch wel de populairste trend en een trend die al wat langer loopt. Groene energie is bewust en duurzaam, door voor groene stroom te kiezen help je het klimaat! Groene stroom van Eneco wordt bijvoorbeeld opgewekt uit duurzame bronnen zoals zonne-energie uit zonnepanelen. Je moet wel wat voor het klimaat over hebben want groene stroom is over het algemeen nog duurder dan “normale” stroom. Het kabinet is ook voor duurzame energie en wilt het geleidelijk aan steeds meer gaan gebruiken om het milieu minder te belasten. Zie een report van het kabinet over groene stroom: report duurzame energie

Reacties zijn gesloten.