Maak zelf je hoofdbord

Wil je een bed met een hoofdbord, maar heb je geen geld voor een nieuw bed? Gelukkig zijn er manieren waarop je met een klein budget zelf een hoofdbord kan maken.

hoofdbord-zelf-maken

Vaak kan je bij een bouwmarkt een restpartij hout voor een leuke prijs kopen.  Je kunt ook bij een tweedehands winkel kijken of ze iets geschikts hebben. Misschien heb je ergens nog een oude deur die je kan gebruiken? Wanneer je iets hebt gevonden waarmee je wat kan, ga je het hout eerst goed schuren en dan verven. Misschien heb je nog wat verf in huis en anders kun je altijd kijken of er in de uitverkoop nog een leuk kleurtje te vinden is. Bevestig het hout dan goed aan de muur.

Wil je liever een zacht hoofdbord? Haal dan een gaatjesbord bij de bouwmarkt. Bevestig aan dit bord fiberfill, ook te koop bij de bouwmarkt. Dit kan je doen door middel van een nietmachine. Bekleed dit geheel dan met linnen of een andere stof. Je kunt een lap stof kopen, maar misschien heb je nog een oud laken of gordijn dat je goed kan gebruiken.

Wil je nog meer tips? Die vind je hier.

Reacties zijn gesloten.