Interieur

Je kunt een huis nog zo vol zetten met designer meubilair, de inrichting van een huis staat of valt met het interieur. De term interieur wordt veelal gebruikt maar als er wordt gevraagd om een definitie te geven weten veel mensen niet wat ze moeten zeggen. De term interieur kan naar meerdere dingen verwijzen, maar de algemene benadering verwijst naar de binnenkant van een object.

Echter wordt de term interieur vaak gebruikt om de inrichting van een auto, boot of huis of vergelijkbare ruimte bedoeld. Het woord wordt zowel gebruikt voor de verzameling van meubelstukken maar ook voor afzonderlijke meubelstukken in een ruimte. Er zijn diverse beroepen die zich bezig houden met interieur zoals interieurstylisten- ontwerpers. Persoonlijk lijkt het me een ontzettend veelzijdige baan om verschillende ruimtes aan te mogen kleden en een bepaalde sfeer te creeren.

Het interieur van een huis bepaald vaak de uitstraling en het gevoel van een bepaalde ruimte. Er zijn diverse elementen die ervoor zorgen dat een ruimte een bepaalde uitstraling heeft. Er zijn mensen die hun hele woning in laten richten door woningstyliste, maar dit kost vaak veel geld en is dus niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar betaalbare alternatieven die ervoor kunnen zorgen dat je woning en/of ruimte net dat beetje extra’s krijgt.

eelderwolde-interieur

1. Tweedehands

Internet is een handig hulpmiddel wat je kunt gebruiken als je op zoek gaat naar woon ideeen voor je eigen huis. Er zijn genoeg websites te vinden waar tweedehandse spullen worden aangeboden zoals www.detweedelente.nl. Op deze website zie je  tweedehandse woningdecoratie en meubels die tegen een betaalbare prijs worden verkocht.

2. Beter goed gejat als slecht bedacht

In vele tijdschriften worden vaak de mooiste woon/ slaap/ eetkamers geshowd, met het nieuwste meubilair recht uit de designerwereld. Dit interieur is vaak onbetaalbaar, maar vaak zijn er wel goedkope ‘copycats’ te vinden. Ondanks het feit dat deze meubels misschien niet daadwerkelijk van een designer zijn, kunnen ze wel hetzelfde effect geven. Ook hier kun je internet gebruiken.

3. Persoonlijke elementen

Je kunt je huis nog zo stijlvol inrichten, als het geen persoonlijke handtekening bevat zal de achterliggende bedoeling van de stijl niet zo overkomen. Verwerk daarom persoonlijke elementen in het interieur. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan bijvoorbeeld door je favoriete kleur meerdere malen terug te laten komen, of bijvoorbeeld je lievelingsbloemen op tafel te zetten. Anderzijds kun je ook kiezen voor persoonlijke foto’s. Zo kan een familie foto op een canvas doek ontzettend mooi zijn en een warme uitstraling geven in een woonkamer.

4. Juist balans

Het inrichten van een woning is vaak ook zoeken naar de juiste balans. Zo wil je geen te felle kleuren gebruiken en aan de andere kant ook niet alleen maar donkere kleuren. Tevens wil je een ruimte niet helemaal volplanten maar wil je ook niet het idee hebben dat er iets mist. Kortom zoek de juiste balans en neem even de tijd om van een afstand te kijken of het gevoel wat je over wilt brengen ook daadwerkelijk zo overkomt.