Meubels

Meubilair is een verzamelnaam voor allerhande meubels worden die worden gebruikt in en om het huis. Meubels zijn inrichtingsvoorwerpen en worden ontworpen door meubelontwerpers en gemaakt door meubelmakers en meubelfabrikanten. Het woord is afkomstig van het woord ‘mobiel’, waarmee de verplaatsbaarheid van het voorwerp tot uitdrukking wordt gebracht.

Het woord meubel heeft gedurende de jaren een andere betekenis gekregen. Meubels werden in de eerste instantie alleen maar gebruikt als voorwerpen met een functie. Daarnaast stond een meubel collectie in principe alleen uit een tafel, stoel,  bank. Tegenwoordig is de collectie meubels een stuk uitgebreider en hoeven deze geen functie te hebben. Zo zijn er diverse meubels ontwikkeld door designers die neer worden gezet ter decoratie, in plaats van functionele doeleinden.

interieur_meubels

 

Meubels heb je in verschillende soorten en maten en zijn dan ook bij diverse winkels verkrijgbaar. Naast deze verschillen is het onderlinge prijsverschil vaak erg hoog. Zo heb je bedrijven die meubels verkopen tegen een respectievelijk goedkope prijs zoals de IKEA, Leen Bakker en andere minder gespecialiseerde bouwmarkten zoals de Gamma en de Praxis. Typerend voor deze winkels is het ruime aanbod tegen een goedkope prijs waarvan de meubels zelf in elkaar gezet moeten worden. Natuurlijk zijn er ook genoeg meubels die te koop zijn bij diverse gespecialiseerde winkels, waar dan vaak ook een hoger prijskaartje aanhangt.

Kocht men vroeger alleen maar meubels in fysieke winkels, tegenwoordig gaat men steeds meer online om de beste aanbiedingen te bekijken. Tevens is het tegenwoordig veel makkelijker om bijvoorbeeld een designerstoel uit Engeland te kopen en deze te laten leveren, dan vroeger. Internet heeft in dat opzicht vele grenzen weg gehaald.

Er zijn diverse online websites waar je meubels kunt bestellen. Wij hebben diverse websites voor u bekeken en de beste drie geselecteerd.

Thuismeubelenkopen.nl

Op www.thuismeubelenkopen.nl treft u een overzichtelijke pagina met een ruim assortiment aan meubilair. Op de home pagina kunt u uit de diverse categorieën kiezen, die bestaat uit babykamers tot aan zitmeubelen. Kortom een ontzettend breed assortiment. Het voordeel van kopen bij  thuismeubelenkopen.nl is de gratis leverservice die ervoor zorgt dat de meubels netjes bij u thuis worden afgeleverd. Daarnaast krijgt u 3 jaar volledige gratis garantie. Daarnaast beschikt thuismeubelenkopen.nl over het thuiswinkel.org keurmerk en kunt u op diverse manieren betalen.

Fashion For Home

De website www.fashionforhome.nl is een van de meest vooruitstrevende meubel websites van dit moment. Persoonlijk een van mijn favorieten. FASHION FOR HOME beschikt over een ontzettend uitgebreid assortiment waaronder ook betaalbare prijzen. Op de homepage ziet u een overzichtelijke weergave van content van deze website. Daarnaast ziet u op de startpagina meteen een verwijzing naar de actuele trends en inspiraties van dit moment. Tevens wordt de website regelmatig bijgehouden zodat u een divers en nieuw aanbod van meubilair krijgt te zien. FASHION FOR HOME verkoopt designmeubelen die naast het stukje design wel degelijk functionaliteit bezitten.

DOCK10

Waarschijnlijk zult u deze naam diverse malen hebben gehoord als u een beetje thuis bent in de woonwereld. Dock 10 is de online woonwinkel waar al uw wensen met betrekking tot wonen in vervulling gaan. De website is minder overzichtelijk als de twee bovenstaande. Echter zegt dat niets over de kwaliteit van het assortiment. Het leuke aan DOCK 10 is het gevarieerde aanbod van de collectie, deze bestaat uit een Home collectie, Oosterse collectie, Landelijke collectie en een nieuwe collectie. Wilt u graag inspiratie opdoen? Dan kunt u ook een kijkje nemen in de fysieke showroom in Eibergen. Op de website www.dock10.nl kunt u adres en de laatste collecties vinden.